fbpx
Наука и технологииТехнологии

LG пусна на пазара домашната “умна” микроферма Tiiun

През последните няколко години бяха представени различни интелигентни домашни системи за микроземеделие, които са предназначени за отглеждане на различни продукти за потребители, неразполагащи с външни градини . Повечето от тях бяха пуснати от малки стартъпи като австралийския Bace и американския Babylon Microfarms, а сега голям производител на разнообразни домашни електроуреди като LG иска да намери мястото си в тази перспективна група от “умни” микроферми със своята Tiiun.

Tiiun Automatic Mini Garden вече е в продажба в Корея. Тя може да се превърне в отлично решение за тези, които искат да отглеждат пресни билки и зеленина, без да имат собствени градински лехи навън. Устройството позволява да се отглежда свежа продукция през цялата година за скромната цена от 1250 долара.

микроферма
Източник: LG

Вътрешната температура се контролира автоматично с помощта на хладилната технология на LG, синхронизирана с LED осветление, симулиращо естествените цикли на растеж, а също така система, контролираща въздушния поток за оптимален растеж. Прозрачната врата позволява на „домашните“ производители да наблюдават растежа на продукцията си, като същевременно предпазва от насекоми, което позволява да не се използват инсектициди.

микроферма
Източник: LG

Производителят заявява, че потребителите могат да очакват продукция, готова за консумация, след четири до осем седмици. Те също така ще могат да прецизират различните настройки с помощта на мобилното приложение LG ThinQ.

микроферма
Източник: LG

Засега микрофермата Tiiun може да се закупи само в Корея, но LG планира да представи виртуалния и прототип на световното изложение CES 2022 в началото на януари.

Приблизително с размерите на малък хладилник, модулът, разполагащ със собствено захранване, ще има два рафта за растеж, като на всеки от тях ще могат да се отглеждат от семена или разсад, заедно със среда за отглеждане и множество дупки за покълване, шест различни продукта.

микроферма
Източник: LG

„LG Tiiun е практично и удобно решение за заети потребители, които искат да водят по-екологичен и здравословен начин на живот у дома“, казва говорителят на компанията Лиу Дже Чол. „Нашата интелигентна система за зеленина може да се превърне в стилно допълнение към вашия дом или апартамент, което прави отглеждането на билки, зеленина и цветя забавно и лесно, дори за тези, които нямат никакъв опит в градинарството.

Източник

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Харесайте ни :-)


This will close in 25 seconds

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x