fbpx
На фокусСамопознаниеЧовекът

20 жестоки истини за живота, с чието признаване много по-ведро се гледа в бъдещето

На хората им е много по-лесно да говорят за времето, за спорт или живота на звездите, отколкото за смъртта. Но колкото по-дълго се преструваме, че абсолютните истини не съществуват, толкова повече се отдалечаваме от себе си. Времето, а не парите е най-ценния наш актив.

Може би си струва да се прегледат тези 20 до известна степен брутални истини, които ако ги приемете, може би по-ведро ще погледнете на това, което ви предстои след днешния ден.

1. Вие ще умрете. Не се знае кога това ще се случи.

Стига сте се престрували на непобедими и вечни. Признайте пред себе си, че не сте безсмъртни. Това ще ви помогне да структурирате живота си по-осмислено.

2. Всички, които обичате също ще умрат. И кога ще се случи това, също не може да се предскаже.

Тази истина силно ще ви натъжи. Но именно това самопризнание ще ви позволи да поправите грешките си от миналото и да подобрите отношенията си с близките и скъпи хора.

3. Парите няма да ви направят нито по-добър, нито по-щастлив.

Даже ако сте един от  онези щастливци, на които им се е отдало да забогатеят и да осъществят своите материални мечти, не си струва да се забравя, че парите по никакъв начин не влияят на вашите човешки качества. Парите единствено могат да преумножат тези блага, които вече сте придобили.

4. Вманиачaването към идеята за „щастлив живот“ ви пречи да бъдете щастлив.

Не забравяйте, че щастието е винаги някъде близо. Въпросът е дали вие ще можете да му се откриете. Това съвсем не е лесно.

5. Времето, което сте провели с други хора, често е по-скъпо от парите.

Да се жертват пари за  благотворителни цели е много хубаво, но понякога е много по-важно да отделите време за тези, които се нуждаят от вашата подкрепа.

6. Вие няма да успеете да направите всички хора около вас щастливи. А ако се опитате, ще загубите себе си.

Престанете да се стараете да се харесате на всички и да им угодничите. Вместо това започнете да уважавате своите собствени ценности, принципи и лична свобода.

7. Да си съвършен е невъзможно. Прекалено високите изисквания към себе си ще доведат единствено до страдания.

Вътре във всеки перфекционист живее критик, пълен с ярост и ненавист към себе си. Започнете това сражение с този негативен вътрешен глас, включете интуицията си и предизвикайте нереалистичните стандарти.

8. Чувствата често може да са по-важни от мислите. Те се нуждаят от вашето уважение.

Размислите над текущите проблеми не винаги водят до положителен резултат. Изразяването на чувства е действително важно. Прекаленият контрол над тях задълбочава трудната ситуация.

9. Действията са по-важни от думите.  Затова не забравяйте за самоконтрола.

Бъдете отговорен към себе си и вътрешното си състояние. Вземайте мерки  да си повдигате настроението и да подарите любов на себе си и на околните.

10. Вашите успехи и постижения ще са абсолютно безполезни на смъртния одър.

Когато дойде вашето време, повярвайте, няма да имате време да мислите за кариерата си . Вместо това ще си спомните за хората , чувствата и отношенията, които са ви съпътствали през целия живот. Защо да не започнете да мислите за тези важни неща още сега?

11. Талантът нищо не означава без последователни усилия и практика.

Просто помнете, че някои от най-талантливите хора така и си остават неизвестни. Не си струва да следвате примера им. Развивайте талантите си.

12. Най-важното време в живота ви е тук и сега . Затова престанете да размишлявате за миналото или постоянно да планирате бъдещето.

Човек не може да промени миналото и да предскаже бъдещето си. А заради постоянните опити да правите това, вие се отдалечавате от тази точка, в която действително нещо може да промените, а това е настоящето.

13. На всички им е все едно колко ви е сложен  и труден животът. Само вие сте автор на своята история.

Престанете да търсите съчувствие. Вземете се в ръце и започнете да организирате своя живот по начина, който вие сами искате.

14. Думите имат огромна сила. В общуването с другите хора те са по-важни от мислите.

Действително думите са силно оръжие. Те могат не само да обидят и унижат , но и да вдъхновят. Започнете да ги използвате по-разумно.

15. Инвестицията в себе си е най-доброто, което може да направите.

В това няма нищо егоистично.В края на краищата,  сложете си противогаз и спасете самия себе си.

16. Важно е не това какво се случва, а това как вие реагирате.

Научете се да реагирате на текущите събития по такъв начин, че това да води до най-добрия резултат.

17. Отношенията изискват внимание. Само работейки над тях, вие ще можете да станете истински щастлив.

Отношенията влияят на благополучието и щастието повече, отколкото вашия доход или професия. Затова се постарайте да разберете дали отделяте достатъчно внимание на партньора си и най-близките си хора. Ако установите, че това не е така, опитайте да се коригирате.

18. Удоволствията са мимолетни, затова се старайте да гледате на нещата в дългосрочна перспектива.

Не се старайте да преследвате кратките мимолетни удоволствия. Те имат свойството да свършват много бързо. Не подхранвайте егото си, заради  краткия момент, ако можете да се насладите на това по-късно за по-дълго.

19. Вашите амбиции нищо не струват без активни действия.

Искате да промените света? Ами излезте и го направете!

20. Времето е най-ценния ви актив. Научете се да разпределяте приоритетите си.

Престанете да хабите времето си напразно. Ако вие действително сте отговорен/на и силен/на, вземете се в ръце и се научете мъдро да планирате своя ден и своя живот.

Желаем Ви успешна и щастлива 2022 година!

Източник

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Харесайте ни :-)


This will close in 25 seconds

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x