fbpx
ИкономикаПрирода и общество

Джеф Безос „Не е важно това, което ще се промени в бъдеще, а това, което ще остане непроменено”

Съвети по бизнес -стратегии от най-богатия човек на планетата.

Винаги молят генералния директор на Amazon Джеф Безос да предположи какво ще стане след 10 години, а той повдигайки рамена, отговаря, че това е абсолютно неправилен подход към бизнес- стратегиите.

„Мен много често ме питат, какво ще се промени в близките 10 години. А има едно нещо, за което много рядко ме питат, но което даже е по-важно и аз ви предизвиквам да помислите върху него. Това е въпроса, а какво няма да се измени за следващите 10 години?”-споделя Безос на откриването на конференцията за изкуствен интелект и роботехника Re-Mars, провеждана от Amazon.

„Отговорът на този въпрос ще ви позволи да организирате своята дейност. Вие можете да работите над това с увереността, че знаейки това, вие ще влагате своята енергия днес в нещо, което ще ви носи дивиденти и след 10 години” – казва той.

Например, разсъждавайки върху това, което касае Amazon, той е уверен, че и през следващото десетилетие на хората, както и по-рано, ще са им нужни ниски цени, бърза доставка и голям избор.

„Невъзможно е да си представите, че хората ще ми кажат : „Джеф, аз обичам Amazon, но просто искам да ми доставяте стоките малко по-бавно. Или аз обичам Amazon, но искам цените да са малко по-високи” –казва той.

По думите на Безос, когато лидерът умее да определя тези важни цели, които са стабилни и като правило са свързани с нуждите на клиентите, това определя неговия подход към организацията на бизнеса. Определя това, в което той инвестира и какви рискове поема след това. Той се фокусира на въпроса „ Какво можем да направим, за да предложим по-ниски цени? Да доставяме по-бързо и така нататък” – отбелязва Безос.

И обратно, ако при вас отправна точка са неща, за които се предполага, че постоянно ще се променят, например, от конкурентите и техните действия, „на вас ще ви се налага постоянно да променяте стратегията си”.

Ако вие знаете, че нещо няма да се промени, „ на вас няма да ви се наложи да правите много изследвания по този въпрос. В момента, когато вие започнете да мислите за него в съответната светлина, като за нещо важно и фундаментално, в този момент вие просто можете да започнете да си записвате отговорите” – добавя Безос.

Източник

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Харесайте ни :-)


This will close in 25 seconds

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x