fbpx
ИкономикаПрирода и общество

Walmart ще доставя стоки направо до хладилника (Видео)

Клиентите на Walmart ще могат да правят поръчки не само до своя дом, но и направо до хладилника си. През есента компанията ще започне тази услуга в три града на САЩ.

Новата услуга на Walmart се нарича InHome Delivery (доставка вкъщи). Сътрудниците на онлайн-супермаркета ще могат да влизат само в жилища, оборудвани с умни заключалки на врати, които могат да бъдат отключени дистанционно от смартфон или при помощта на специален код. Куриерите на Walmart ще носят на гърдите си камера, която ще позволява на стопаните на дома да проследяват действията на служителите онлайн чрез специално приложение.

Walmart обещават,  че наеманите за услугата куриери ще преминават специален курс на обучение, за да възприемат всяко жилище като „дом на семейството или приятели”, а освен това да избират най-добрите стоки и максимално ефективно да ги разполагат в хладилника.

Услугата ще стартира през есента в три американски града – Канзас (щат Мисури), Питсбърг (Пенсилвания и Веро-Бийч (Флорида). По данни на компанията, в тези градове живеят повече от милион клиенти на Walmart. Следващите планове за разширяване списъка на градовете компанията не разкрива. Неизвестна засега и стойността на доставката.

По-късно компанията обещава да организира по такъв начин и връщане на стоки. Купувачът ще може да оставя стоките на прага, а служителят на Walmart ще ги вземе и ще извършва всички необходими за клиента операции.

Walmart е изпробвал услугата през 2017 година в Силициевата долина. Тогава компанията е доставяла стоки на клиенти на компанията August Home, която се занимава с умни заключалки, звънци и други устройства, осигуряващи безопасността на дома.

Източник

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Харесайте ни :-)


This will close in 25 seconds

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x